Η πιο ενημερωμένη κατάσταση με τις καλύτερες σελίδες που προσφέρουν δωρεάν Bitcoins είναι εδώ!

Όλες οι δοκιμασμένες ιστοσελίδες που προσφέρουν δωρεάν ποσότητες bitcoin, doge, lite, dash... μαζεμένες
για να αποκτήσετε κρυπτονομίσματα στο πορτοφόλι σας, εύκολα και χωρίς έξοδα... πραγματικά δωρεάν!!!

ΤΑ LINK ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΛΗ

Στόχος μας να σε βοηθήσουμε να αποκτήσεις τα πρώτα σου κρυπτονομίσματα και να μάθεις για αυτά χωρίς να ξοδέψεις χρήματα. Δεν θα γίνεις πλούσιος... θα γίνεις ποιο σοφός!!!

Sunday, April 5, 2020

Τι είναι τα Κρυπτονομίσματα;


Κρυπτονόμισμα... δηλαδή; Τι είναι το κρυπτονόμισμα; Ως έννοια εμφανίζετε όλο και περισσότερο και μπορεί κάποιος να το θεωρεί δεδομένο ότι γνωρίζουμε τι είναι. Μπορεί να φανταζόμαστε τι είναι, αλλά πόσο κοντά είμαστε στην πραγματικότητα; Ως όρος "τα κρυπτονομίσματα είναι εικονικά συναλλάγματα που συνήθως χρησιμοποιούν ένα αποκεντρωμένο δίκτυο για να πραγματοποιήσουν ασφαλείς χρηματοπιστωτικές συναλλαγές". Και εγώ όταν το διάβασα αυτό την πρώτη φορά ψαχνόμουνα…

Ας το προσεγγίσουμε όσο πιο απλά γίνετε με μία πιο γενική εξήγηση. Βασικά, τα κρυπτονομίσματα είναι ψηφιακά νομίσματα που υφίστανται μόνο στους υπολογιστές, καθώς δεν αποτελούν απτά χαρτονομίσματα ή νομίσματα.

Τα κρυπτονομίσματα είναι δηλαδή ψηφιακά νομίσματα τα οποία χρησιμοποιούν κρυπτογραφία, που είναι μια τεχνική για ασφαλή (κρυπτογραφημένη) επικοινωνία. Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού ασφαλείας που διαθέτουν, τα περισσότερα κρυπτονομίσματα είναι αδύνατο να παραχαραχτούν, δηλαδή η κρυπτογραφία που χρησιμοποιείται στα κρυπτονομίσματα είναι ακόμα απαραβίαστη. Αυτό ισχύει τουλάχιστον προς το παρόν και αναμένεται ότι θα παραμείνει έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Γενικά τα "χρήματα" μπορούν να είναι είτε συγκεντρωμένα, όπου υπάρχει ένα κεντρικό σημείο ελέγχου όσον αφορά την προσφορά χρήματος, είτε αποκεντρωμένα, όπου ο έλεγχος στην προσφορά χρήματος μπορεί να προέλθει από διάφορες πηγές. Τα κρυπτονομίσματα ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία, είναι αποκεντρωμένα, γιατί τα συστήματα λειτουργούν χωρίς να υπάρχει μια κεντρική τράπεζα ή ένας μεμονωμένος διαχειριστής. Η αξία και η προσφορά του ψηφιακού νομίσματος διέπεται από τους ίδιους τους χρήστες. Κατά μία έννοια, αποτελούν ένα νόμισμα το οποίο ανήκει πραγματικά στους ανθρώπους.

Τα περισσότερα κρυπτονομίσματα είναι αποκεντρωμένα συστήματα που βασίζονται στην τεχνολογία "αλυσίδα των μπλοκ", περισσότερο γνωστή ως blockchain. Αυτή συνιστά ένα δημόσιο "λογιστικό βιβλίο συναλλαγών", το οποίο τηρείται και ενημερώνεται από χιλιάδες ανθρώπους (π.χ. miners, validators κλπ) που είναι διάσπαρτοι σε όλο τον κόσμο. Φανταστείτε ένα κατάστιχο στο οποίο καταγράφονται δημόσια όλα τα δεδομένα συναλλαγών και προκειμένου να καταγραφεί μια συναλλαγή, πρέπει να επιτευχθεί συναίνεση από την πλειονότητα του δικτύου. Οπότε, αν και όλες οι συναλλαγές είναι ανώνυμες, παραμένουν δημόσια διαθέσιμες.

Τώρα ίσως να έχετε μια αίσθηση σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, αλλά σίγουρα  σε λίγο χρόνο θα έχετε εξοικειωθεί πλήρως. Αντί για επίλογο ακολουθεί μια κατάσταση με τα συνήθη χαρακτηριστικά των κρυπτονομισμάτων:
  • Απουσία κεντρικής αρχής ελέγχου ή επιβεβαίωσης των συναλλαγών.
  • Δυνατότητα χρήσης χωρίς υποβολή προσωπικών στοιχείων.
  • Καθολική δυνατότητα χρήσης σε οποιοδήποτε χώρο και χρόνο.
  • Δυνατότητα αποστολής πολύ μικρών αλλά και πολύ μεγάλων συναλλαγών με σχετικά πολύ μικρό κόστος.
  • Χρήση της τεχνολογίας blockchain.
  • Δυνατότητα συμμετοχής σε οποιονδήποτε στην έκδοση νομίσματος (mining κλπ).
  • Περιορισμός και γνωστοποίηση του χρηματικού αποθέματος.
  • Ανωνυμία στις συναλλαγές και συχνά χωρίς δυνατότητα ανίχνευσης.
  • Χρήση ανοικτού κώδικα.

No comments:

Post a Comment